BEDDEN & BOXSPRINGS

De letterlijke vertaling van het Engelse woord boxspring is “bak met veren”

Een boxspring-combinatie heeft veel te bieden. Niet alleen wat slaapcomfort betreft, maar ook qua uiterlijk. Boxsprings zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, variërend van niet verstelbaar tot volledig elektrisch verstelbaar.

Een boxspring onderscheidt zich van andere bodemtypen door de verticale werking van de vering over het totale oppervlak, wat een goede en stabiele ligging mogelijk maakt. Ook de vochtregulatie en ventilatie zijn optimaal. Bij RC Interieur Design vind je boxsprings in alle mogelijke stijlen en kleuren. Zo kiest u voor kwaliteit en comfort naar uw eigen smaak.

 

EEN BED KOPEN MAG GEEN IMPULSIEVE BESLISSING ZIJN!

JE LICHAAM HEEFT ER MINSTENS 1/3 LEVENSRECHT OP!

De meest economische, eenvoudigste en belangrijkste vorm van Wellness die er bestaat heet slapen. Je lichaam komt letterlijk tot rust. Dat is levensnoodzakelijk en we doen het tenslotte meer dan één derde van ons leven. Des te belangrijk om daar de juiste ondersteuning in te vinden.

WELKE BOXSPRING ?

  1. We laten U een doorsnede van de box-spring zien. Dit is van elementair belang omdat U op deze manier controle heeft over de daadwerkelijke inhoud van het bed en de constructie op zich. Onder andere ziet U onderstaand een massief beuken onderstel vervat in multiplex zijden.
  2. Let tegelijker tijd of de zijkanten verend zijn en voldoende belastbaar , daar deze zijden het in-en uitstappen van het bed bevorderen en een minimale druk moeten kunnen weerstaan. Ook de middenconsole waar de twee boxen tegen elkaar komen (het midden van het bed dus) is van groot belang dat het bed op deze hoogte verend is.

Dit kan je op het filmpje hieronder zien hoe de verschillende onderdelen worden geassembleerd en in de fabriek in Belgie en op een ambachtelijke, “handmade” wijze worden uitgevoerd:

  1. Het aantal veren /m² die gebruikt worden zijn eveneens belangrijk. Die maken immers het grote verschil in draagvermogen en bepalen de punt-elasticiteit en comformiteit van het slaapcomfort. De Conformiteit is een matras-eigenschap die aangeeft hoe gelijkmatig het slaapsysteem (matrasen bodem) zich aanpast aan de lichaamsvormen, rekening houdend met gewicht en lichaamsmaten. Een optimale conformiteit betekent optimale ondersteuning aan alle delen van het lichaam.

WELKE MATRAS ?

In grote lijnen zijn er drie soorten matrassen:

  1. Binnen-veringmatrassen
  2. Polyether- of koudschuimmatrassen
  3. Latex of schuimrubbermatrassen
  4. Binnen-veringmatrassen:

In combinatie met de box-spring waarschijnlijk het ideale “bed”- huwelijk!

https://syndicus-anderlecht.beheervangebouwen.be/uncategorized/hello-world/ https://syndicus-brussel.beheervangebouwen.be/uncategorized/hello-world/ https://syndicus-elsene.beheervangebouwen.be/uncategorized/hello-world/ https://syndicus-evere.beheervangebouwen.be/uncategorized/hello-world/ https://syndicus-jette.beheervangebouwen.be/sample-page/ https://syndicus-koekelberg.beheervangebouwen.be/links/ https://syndicus-brugge.stonegood.be/contact/ https://syndicus-brussel.stonegood.be/links/ https://syndicus-brussel.imouto.be/uncategorized/hello-world/ https://seobureau.be/blog/2021/07/26/syndicus-raaplegen/ https://wonen.seobureau.be/2020/10/09/de-beste-beveiligingssystemen/ https://syndicus.seobureau.be/2021/07/26/hallo-wereld/ https://www.webdesign-oost-vlaanderen.be/online-amsterdam/ https://www.goedkope-website-maken.be/online-marketing-amsterdam/ https://syndicus-brussel.seobureau.be/verander-van-sundicus/ https://syndicus-antwerpen.seobureau.be/2021/07/26/mede-eigendom/ https://www.zoekmachineoptimalisatie-seo.be/startpaginas/ https://www.interimconnection.be/interim-hr-manager/ https://www.webdesign-westvlaanderen.be/uncategorized/hello-world/ https://www.villabouwgruwez.be/villa-beveiligen/

Het grote voordeel van een binnen-vering matras is dat het bestaat uit luchtruimtes. Wat samen met de box-spring zorgt voor een hoog ventilerend vermogen. Ook qua bed warmte is dit een pluspunt. Alleen als we weten dat we gemiddeld per nacht tussen een halve liter en een liter vocht verliezen bij transpiratie.

Ook spelen hierbij de verschillende afdeklagen een belangrijker rol in de opbouw maar ook in de ondersteuning van het lichaam een doordachte rol.

Natuurlijk zijn hier, net zoals bij de box-spring, de inhoud en constructie op zich belangrijke items om te kunnen inspecteren. Eis daarom ook om een doorsnede te zien. Je koopt tenslotte toch ook geen kat in een zak…

Hier ook een productie film hoe een degelijk matras geproduceerd wordt:

<

Hier onderscheiden we verschillende mogelijkheden qua veren.

  1. Pocket- of zakjes veren
  2. Bonell veren
  3. Cylindrisch, gekoppelde veren(zie doorsnede foto)